Martan ja Hyden pennut, talvi 2022-23

Kasvattini Martta (Wildfay's Gin and Tonic) astutetaan lokakuun alussa. Urokseksi olen valinnut raamikkaan monikäyttölabbiksen Hyden (Capandus Irish Coffee) . Pennuista odotan aktiivisia harrastuskoiran alkuja moniin erilaisin harrastuksiin, niin PK/Peko -puolelle kuin noutajien rodunomaisiin lajeihin. Pennut myydään aktiivisesti harrastaviin perheisiin.
Pentueen nimiteema lienee selvä kun katsoo vanhempien nimiä :)

Pentueeseen otetaan uusia kyselyitä vasta kun tiedetään mitä on syntynyt ja kuinka paljon. Tällä hetkellä varausjono on täynnä.


Kuva:Mikaela Asp

HK3, JK2, BH, NOU1 CAPANDUS IRISH COFFEE


Hyde on 3-vuotias isokokoinen uros, joka on ehtinyt kisaamaan jo monessa eri lajissa. PK-puolella lajeina ovat haku ja jälki, noutajien rodunomaisissa kokeissa plakkarissa on 1-tulokset sekä NOME-B että NOWT alokasluokista ja agilityssa maksi kolmosista on ensimmäinen sertti. Ralli-tokossa Hyde on näyttelytulosta vaille valio.  Luonnetestitulos 182p

Hyden omistaja Essi Moring kuvailee Hydea näin:
Hyde on isolla työmoottorilla varustettu koira ja hän on aina valmis tekemään töitä. Hän on itsenäinen ja ei tarvitse niin paljon ohjaajan tukea tehdessään, mutta on samalla yhteystyöhaluinen ja haluaa kovasti miellyttää ohjaajansa. Työn tekeminen on hänelle kaikkein tärkeintä ja hän ei luovuta ensimmäisestä virheestä vaan on sinnikäs työskentelijä. Hän oppii nopeasti ja kestää virheitä ja toistoja. Hyde on äänetön työskennellessään ja hänellä on selkeä on/off-nappi. Arjessa Hyde on helppo. Hänen kanssa on helppo matkustella, hän sopeutuu hyvin uusiin paikkoihin ja ympäristöihin. Hän on avoin ja sosiaalinen ihmisille ja koirille ja ei ole osoittanut mitään aggressiota. Kotona Hyde on iso nallekarhu, hän ei anna kokonsa estää häntä kiipeämästä syliin makoilemaan.
HK1, JK1, BH, NOU1 WILDFAY'S GIN AND TONIC


Martta on varsinainen työmyyrä ja parhaimmillaan kun saa tehdä nenähommia oli se sitten jäljen ajamista tai hakua. PK-ura on juuri avattu HK1 ja JK1 koulutustunnuksilla. Martta on nopea oppimaan eikä se stressaa turhista. Martan kanssa treenataan PK/Peko-puolta tavoitteellisesti, taipparit se suoritti 1,5-vuotiaana vaivattomasti.
Martta tulee pentueesta johon olen tavattoman tyytyväinen. Pentueessa on niin monipuolisia harrastuskavereita kuin hyötykoiriakin. Pentue on kattavasti luustokuvattu.

Hyde, kuva: Mikaela Asp