Pipo x Lempi labbispentue

Lempin ja Pipon pennut syntyivät 16.3.20 , 4u ja 6n. Pennuilla on jo omat kodit.

Odotan pentueesta aktiivisia ja energisiä, monipuolisiin harrastuksiin sopivia koiria. Vanhempien luustokuvat ovat moitteettomia ja vanhempien DNA-testien perusteella pennut eivät tule sairastumaan DM, EIC, SD2, CNM tai PRA-sairauksiin.
Pentue on sekalinjainen ja pennut ovat mustia.
Pentueen isäehdokkaan Pipo esittely
FI MVA, SE MVA(N), FI JVA, SE JVA, PMJV17 FIIN PAKKANEN


Pipo on 3-vuotias miellyttäväluonteinen, rauhallinen, tasapainoinen ja hyvällä hermorakenteella varustettu uros. Pipon laumaan kuuluu kaksi muuta urosta.

Pipo on koira, jonka kanssa on ollut helppo kiertää maailmaa ja erilaisia tapahtumia. Hän on matkustanut sekä yksin että urosten ja narttujen kanssa ympäri Eurooppaa. Hänet on voinut huoletta jättää laivan hyttiin tai hotelliin odottamaan, niissä vain rauhoitutaan ja nukutaan. Pipo on myös arkielämässä helppo koira.

Pipolla ei ole alusta-arkuuksia eikä liikkuminen metroissa, laivoissa, hisseissä ym. julkisissa kulkuvälineissä ole tuottanut ongelmia. Kun pysähdytään, voi siihen kohtaan rauhoittua odottamaan.

Pipolla riittää moottoria harrastuksissa. Kun tehdään töitä, tehdään töitä. Työmoodissa edes juoksunartut eivät häntä häiritse. Pipo ei välttämättä ole se "penaalin terävin kynä", mutta asian opittuaan, se toimii kuin junan vessa. Pipo nauttii lajeista, joissa se saa toimia itsenäisesti sekä mennä lujaa ja käyttää voimaa. Itsenäisestä työskentelytavasta huolimatta myös ohjaajalla on merkitystä.

Pipon kanssa on suoritettu taipumuskoe ja olemme päässeet osallistumaan myös kyyhkyjahtiin. Pipo odottaa passissa hiljaa ja rauhallisesti sekä käsittelee riistaa siististi.

Pipo on kahden maan jälkivalio ja loppuvuodesta 2019 kävimme suorittamassa noseworkin 1-luokan hajutestin. Käytännön jälkeäkin olemme kerran käyneet kokeilemassa.

Pipo on ollut koko elämänsä terve. Sillä on oikea purenta, ei hammaspuutoksia. Pipolla on normaali sukupuolivietti eikä siis ole "yliseksuaalinen".

Pipo on normaalikokoinen, vahva ja vahvan luuston omaava uros. Se ei kuitenkaan ole massiivisimmasta päästä oleva näyttelylinjainen uros. Pipon säkäkorkeus on noin 57cm. Pipo on kahden maan muotovalio.  

Harrastan Pipon kanssa ensisijaisesti vepea ja mejää. Niiden ohessa treenataan noseworkia, tokoa ja noutojuttuja, kun ehditään. Pipo on jokaisessa lajissa ollut toimiva harrastuskaveri.


Pentueen emä Lempi

Wildfay's Love Machine

Lempi on nimensä mukainen rakkauspakkaus. Se on luonteeltaan peruspositiivinen ja rakastaa kaikkea ja kaikkia. Se on vilkas, aktiivinen ja energinen narttu, joka vie isäntäänsä paitsi lenkeille myös agilitytreeneihin. Lempi asuu sijoituksessa vanhemmalla pariskunnalla ja sen tärkeänä tehtävänä on myös toimia lastenlasten leikkikaverina.  

Vaikka Lempi sosiaalisena koirana haluaisi päästä pusuttelemaan kaikkia ihmisiä ja leikkimään kaikkien koirien kanssa, se työmoodiin päästyään on kuitenkin erittäin miellyttämishaluinen ohjaajalle ja palkkautuu niin sosiaalisesti, lelulla kuin namillakin. Se osaa tarvittaessa rauhoittua ja esimerkiksi agilityssa se odottaa vuoroaan rauhallisesti muiden treenatessa.  

Riistan kanssa Lempi on ollut hyvin vähän tekemisissä ja verijäljellä se on ollut kerran. Jäljellä se oli hyvin keskittynyt ja itsenäinen ja uskon että pienellä treenillä siitä tulisi hyvä jälkikoira. Lempi on alusta- ja äänivarma, hieman vahtimistaipumusta sillä pihalla ollessaan on. 

Lempi on ollut koko elämänsä terve, sillä ei ole ollut mitään allergia- tai iho-ongelmia.  

Kooltaan Lempi on noin 53cm ja näyttelystä sillä on H.

Kuvateksti

Kuvateksti