Martan ja Simban pennut, talvi 2023-24

Martta ja Simban pennut syntyivät 19.12.23, 4 urosta ja 4 narttua.
Kasvattini Martta (Wildfay's Gin and Tonic) on siemennetty 21.10.23. Uroksena on itse Kuningas, jo edesmennyt Pikku-Uikun Tusse Patukka, Simba. Simba oli legenda jo eläessään, se menestyi lajissa kuin lajissa; PK-lajeissa, agilityssa, tokossa, vesipelastuksessa, koiratanssissa, jne

Pennuista odotan erittäin aktiivisia ja vietikkäitä harrastuskoiran alkuja moniin erilaisin harrastuksiin, erityisesti PK/Peko -puolelle tai viranomaiskäyttöön. Pennut myydään vain aktiivisesti harrastaviin perheisiin. 

Mikäli pentue kiinnostaa, laita sähköpostia osoitteeseen wildfay@gmail.com.  

Kuvateksti

Kuvateksti

FI KVA, FI AVA, FI TVA, FI RTVA, FI VPVA, EE VPVA, VM-2018 Pikku-Uikun Tusse Patukka


LTE 190

Simban omistaja Emma Alve luonnehtii Simbaa näin:

Simba oli väsymätön työmyyrä, partiolaisten tavoin aina valmis tekemään ja ensimmäisenä odottamassa ulko-ovella, jos yhtään näytti sille, että oltiin lähdössä. Kotona se kuitenkin osasi ottaa rauhassa, kun mitään ei tapahtunut. 

Simba ei ollut mikään kaikkia vieraita ihmisiä rakastava ja pusutteleva häslälabradori, vaan yhden ihmisen ja oman lauman koira. Se kävi moikkaamassa vieraat, mutta ei kokenut tarpeelliseksi jäädä niiden rapsuteltavaksi. Hakumetsässä taas ihmiset olivat parasta, ja se selkeästi palkkautui jo pelkästä löydöstä. Pallo oli tietenkin plussaa. Simba ei ollut mitkään nöyrä ja mielistelevä koira, vaan kohtalaisen kova ja vahva. Se kesti toistoja, se kesti ohjaajan virheitä ja fyysistä puuttumista sen tekemiseen. Simba ei koskaan pelännyt mitään, vaan seisoi kaikissa tilanteissa omilla jaloillaan. 

Simba oli varma kaikilla alustoilla ja kaikkien äänien kanssa. Se asui elämänsä aikana ongelmitta niin kerrostalossa Helsingissä kuin omakotitalossa metsän keskellä.

Simba palkkautui hyvin ruoalla ja lelulla. Ylitse kaiken mahtavinta olivat tennispallot.

Simba oli kuuma koira. Se lämpesi etenkin noudoista ja piti elämänsä aikana jonkun verran ääntä. Se oli hyvä ja varma riistankäsittelijä ja sillä oli aito halu löytää riistaa. Se käsitteli haavakoita varmoin ottein.

Nuorena koirana Simba askarteli yksinoloaikoina kotia ja sen kalusteita. Senioripäivinään se jatkoi samaa omatoimiharrastusta keittiöstä löytyvien syötäviä suhteen.

Simba toimi hyvin myös muiden, kuin omistajansa ohjaamana. Sen kanssa on lainaohjaaja kilpaillut tokoa, vepeä, agilityä ja käynyt metsällä. Koira, joka mielestä oli mahtavaa, kun vain pääsi tekemään.
HK2, JK2, Peko-T, Nou1 Wildfay's Gin And Tonic


Martta on aina valmis työhön ja se on parhaimmillaan kun saa tehdä nenähommia, oli se sitten jäljen ajamista tai hakua. PK-ura on hyvällä mallilla HK2 ja JK2 koulutustunnuksilla. Martalla on myös Peko-T koulari ja pentujen jälkeen tavoitteena on VIRTA-tarkastus.

 Martta on nopea oppimaan eikä se stressaa turhista. Se on sitkeä suorittaja, esimerkiksi viimeisimmässä haku-kokeessa se sai rankkasateessa HK2 ykköstuloksella, maastosta täydet pisteet ja oli lopulta ainut koira koko kokeessa joka sai tuloksen. Martan kanssa treenataan siis PK/Peko-puolta tavoitteellisesti, taipparit se suoritti 1,5-vuotiaana vaivattomasti. Martta on mutkaton koira joka on helppo niin kotona arjessa kuin matkoillakin. Se suhtautuu ihmisiin positiivisesti ja rauhallisesti ja se on hyvin hiljainen koira. Haussa sillä on käytössä rullailmaisu. 

Martta tulee pentueesta jossa on niin monipuolisia harrastuskavereita kuin hyötykoiriakin. Pentue on kattavasti luustokuvattu.  Martan ensimmäinen oma pentue tulee joulukuussa vuoden ja olen pentueeseen tyytyväinen, lupaavia nuoria koiria moniin eri lajeihin.