Käpyn ja Ukon pentue 2023-2024

Käpy jäi valitettavasti tyhjäksi syksyllä 2023, uusi yritys seuraavista juoksuista loppukesästä 2024. Lisätietoa myöhemmin. 


Kuvateksti

Kuvateksti

FI & EE MVA, FI & EE AVA, FI & SE AVA-H Kamunkorven Julma-Jussi
Koiranet
LTE 220

Ukko on 12-vuotias komea ja huippuluonteinen uros, josta luonnetestin loppupalautteessa tuomari sanoi, että "Tämmöisiä kun kaikki koirat olisi Suomessa niin hyvä olisi ".  Ukolla on takana pitkä ja menestyksekäs agilityura, ja se kisasi aktiivisesti vielä vuosi sitten 11- vuotiaana. 

Ukon omistaja Tiina Pirisjoki kuvailee Ukkoa näin:Ukosta voisi sanoa että se on huoleton veikko. Ukko rakastaa uimista ja lapsia ja on rohkea, vilkas ja ystävällinen. Se on kuitenkin luonteeltaan myös melko kova ja unohtaa ikävät tapahtumat samantein. Esimerkiksi kerran agilitykisoissa sen kimppuun hyökkäsi toinen koira, mutta Ukko tuskin huomasi sitä, se vaan ravisteli turkkinsa ja hinkui radalle. 

Agilityssä Ukko on kuuliainen ja vaikka se 38cm korkeana on medien alarajalla, se pärjäsi vauhdissa kuitenkin hyvin. Kuuliaisuus ilmenee myös välillä niin, että se on vähän sellainen hyvällä tavalla yksinkertainen. Ei aina ihan ajattele omilla aivoillaan vaan tekee niinkuin pyydetään.

Ukko on ahnein koira minkä olen koskaan tavannut joten se on helposti motivoitavissa. Ei ole ruokaa tai elintarviketta mikä ei sille maistuisi. Ukko palkkautuu hyvin myös lelulla. 

Ukon kanssa on harrastettu agilitya, näyttelyitä ja mejää ja sillä on 7 aiempaa pentuetta. Ne pennut jotka tiedän, ovat reippaita, rohkeita ja hyväluonteisia ja kooltaan melko pieniä. 

Huonoja puolia Ukossa on sen turkki, se on kyllä karkea mutta kasvaessaan menee kiharalle. 


Piristeen Vauhti Kiihtyy
Koiranet

Käpy on perusluonteeltaan melko rauhallinen nuori narttu, joka ratkaisee asioita mielellään ihan itse. Treenitilanteissa Käpy on innokas ja vauhtia riittää, mutta samalla Käpy on ajatteleva kaveri joka oppii asioita todella nopeasti. Itsenäinen luonne toi varsinkin pentuaikana haasteita palkkauksen rakentamiseen, koska perinteiset ulkoiset motivaattorit (namit tai lelut) eivät Käpyä aina motivoineet. Nykyään Käpy on oppinut palkkautumaan myös nameilla ja leluilla.

Käpy on harvinaisen hyvä lukemaan koiraa. Tämä on ehdottomasti Käpyn paras ominaisuus. Käpy tulee hyvin toimeen monenlaisten koirien kanssa koosta, sukupuolesta ja iästä riippumatta. Käpy on myös ihmissosiaalinen ja kenen vaan käsiteltävissä, mutta mikään häslä Käpy ei ole. Käpy ei myöskään kaipaa vieraiden huomiota esimerkiksi kesken treenien. Käpy ei ole ääniherkkä eikä pelkää koviakaan paukauksia. Käpy ei myöskään ole alusta-arka, mutta tietynlaisten (lue: märkien) alustojen suhteen Käpy osaa olla melko prinsessa.

Käpy harrastaa agilityä sekä mejää. Tavoitteena on aloittaa kilpaileminen/kokeet kummassakin lajissa ensi vuonna. Agilityssä Käpy on käynyt jo epävirallisissa kilpailuissa suorittaen häiriöistä huolimatta rataa aivan kuin tavan treeneissä.

Käpy on perusterve koira, karvanlaadultaan se on kevyt broken, lähes sileä. Kooltaan Käpy on 33cm, joten parsonnartuksi se on optimikokoinen.