Labradorinnoutajapentue Jekku X Soma joulukuu 2016

Soman ja Jekun pentue (4 urosta ja 5 narttua) syntyi 19.12.2016. Kaikki pennut on varattu.

Odotan Jekun ja Soman pennuista hyvän työmoraalin omaavia, vauhdikkaasti toimivia koiria, joiden kanssa on mukava harrastaa. Odotan, että pennut osaavat vanhempiensa tapaan rauhoittua silloin, kun mitään ei tapahdu, ja että niistä kasvaa arjessa mukavia perheenjäseniä. Pennut ovat kaikki väriltään mustia.

Soman pentuprojektin etenemistä voi seurata myös täältä: Soman salaisuus
Pentueen sukutaulu löytyy täältä: Sukutaulu

Parsonpentueesta tietoa 2017 alussa.

 

Kuvateksti

Kuvateksti


Vauhti-Noudon Wilbert Luikkari "Jekku"
synt.10.4.2014

Jekku on 2,5vuotias WT-koeuran hyvin tuloksin (4x ALO1) korkannut miellyttäväluonteinen uros. Jekku on käyttövaliovanhemmista; sen emä Hermi (FI KVA Rocket Star Hermione) ehti koeurallaan mm. kisata kahteen kertaan NOME-B SM-finaalissa. Jekun isän Bobin (GB FT CH Lowforge Aragon of Leacaz) menestyksekkään koeuran saavutuksia voi tutkia täältä: Bob .

Jekun isäntä Esa Kyyrö kuvaa Jekkua näin: " Jekku on hyvin työintoinen ja vauhdikas koira, jolle onnistuminen tehtävissä on kovin tärkeää. Paras palkka sille on ohjaajan tyytyväisyys ja seuraava nouto, namipalkoista se ei ole koskaan oikein välittänyt. Se tekee töitä aina yhtä suurella antaumuksella, olipa sitten kyse damien tai riistan noudosta.

Hakutehtävissä se on osoittanut, että kykenee myös itsenäiseen työskentelyyn. Se ei ole vielä koskaan jättänyt hakua kesken, koska se luottaa ohjaajaan niin vahvasti, että jos on käsketty etsimään, niin varmasti sieltä jotain myös löytyy. 

Jekku on hyvin miellyttämisenhaluinen koira, jonka kanssa arjessa eläminen on äärimmäisen helppoa. Sille pitää kuitenkin olla reilu ja johdonmukainen. Näin sille on ollut hyvin helppoa opettaa mikä on väärin ja mikä oikein. Pentuna Jekku oli uusien asioiden ja tilanteiden suhteen harkitsevainen ja se suhtautui joihinkin niistä hieman varauksella.  Nyt iän ja kokemuksen myötä uusista asioista ja uusiin tilanteisiin joutumisesta on tullut sille arkipäivää eivätkä ne enää sitä hämmennä.

Jekun kanssa on helppoa liikkua missä tahansa, se tulee hyvin toimeen niin ihmisten kuin muiden koirienkin kanssa, mutta ei kuitenkaan suostu alistumaan jos joku alkaa pörhistelemään."

EIC Clear by Parentage
PRA Clear by Parentage
CNM Clear by Parentage
MFD/SD2 kantaja
Kyynärät 0/0
Lonkat A/A
Silmät ok

Näyttelystä Jekulla on tuloksena KV-näyttelyn käyttöluokasta EH.

TK1 Dark Water´s Kristmas Spirit "Soma"
synt.
27.2.2014    

Soma edustaa paitsi ulkomuodoltaan myös suvuiltaan vanhanajan labradorinnoutajaa. Soman isän Vilin (Dark Water's Famous Handsome) isä Gaj (SE MVA, SE KVA, NO KVA, SE TVA Like'ims Handsome) on syntynyt vuonna -79, aikana jolloin oli vielä mahdollista tulla näyttö- ja käyttövalioksi. Soman isää Viliä käytetään käytännön metsästyskoirana.

Soman emä Lykka (Sångfågeln's Gloriana) on tuotu Ruotsista. Ennenkuin se muutti Suomeen se on kisannut tokossa voittajaluokassa asti. Suomessa silllä on NOME-B ALO2-tulos ja MEJÄssä AVO1-tulos.

Soma on monipuolinen harrastuskoira, joka innostuu tehtävästä kuin tehtävästä. Sen kanssa on helppo harrastaa, sillä se on oppimishaluinen ja haluaa tehdä asiat oikein tai ainakin vauhdikkaasti :) . Kotioloissa Soma on rauhallinen ja sopeutuvainen. Muita koiria kohtaan se on nöyrä ja se tulee toimeen kaikkien kanssa. 

Soman kanssa harrastetaan pääasiassa tokoa, vepeä ja agilitya. Sen kanssa on käyty myös haun alkeita ja se on suorittanut taipumuskokeen hyväksytysti. 

EIC clear
PRA clear
CNM clear
MFD/SD2 clear
Kyynärät 0/0
Lonkat B/B
Polvet 0/0
Sydänkuuntelu normaali
Silmät ok

NOU1

TOKO: TK1
Agility: maxi2
VEPE; siirto avoimeen luokkaan


Näyttelytulos: H

 

Kuvateksti